air max hombre aprofitar i no llen

zapatillas nike air max thea aprofitar i no llen

La naturalesa és svia i tot ho aprofita. Al contrari que l’actual sistema de producció, basat en els articles d’un sol ús: insostenible i amb data de caducitat. I és que amb aquest, les matries primeres s’extreuen per fabricar productes que després s’utilitzen i s’eliminen. Així, les tones d’escombraries i els nivells de contaminació no deixen de créixer, augmenta la petjada ecolgica, s’agreuja l’escalfament global i s’esgoten els recursos naturals i els combustibles fssils. Mentrestant, el medi ambient i també els ciutadans sofreixen els efectes d’aquest contrasentit. I el futur passa per un augment en el nombre de consumidors: s’estima que la població mundial evolucionar dels actuals 7.000 milions de persones als 9.000 milions el 2030.

Per tot aix, diversos experts, empreses i institucions proposen el que anomenen l’economia circular, basada en el cicle de la naturalesa i on els residus es transformen en recursos, s’estalvien costos i es creen milers de llocs de treball. Per qu és exactament l’economia circular?

Les escombraries també són útils Aquest sistema imita la naturalesa, on tot s’aprofita en un cicle. Els residus no són res inútil de qu cal desprendre’s, sinó productes que s’aprofiten. En alguns casos, es converteixen fins i tot en objectes de més valor, un procés anomenat upcycling o suprareciclatge.

Amb aquest tipus d’economia, el consum d’energia es redueix al mínim i prové de fonts renovables. Els preus es marquen segons el seu cost real per a afavorir un consum racional.

La idea no és del tot nova. Estudis com els de Walter Stahel o Keneth Boulding ja avanaven el concepte fa unes dcades. A més, l’arquitecte nord americ William McDonough i el químic alemany Michael Braungart fomenten des de fa uns anys el seu sistema Del bressol al bressol, basat a redissenyar la forma en qu es creen les coses o els productes. També empreses com Ford, Nike, Basf, Google, l’Ajuntament de Chicago o la immobiliria espanyola Hábitat han assumit aquesta forma de producció.

D’altra banda, l’emprenedor belga Gunter Pauli proposa una idea similar: l'”economia blava,
air max hombre aprofitar i no llen
inspirada en la Terra, per a crear bons productes basats en la naturalesa i en la cincia. El 1994, Pauli va engegar ZERI (Iniciativa i Recerca d’Emissions Zero), una xarxa global que ha creat més de 50.000 llocs de treball i de 1.500 empreses.

Els beneficis L’economia circular aplica al mxim les tres erres de l’ecologisme (reduir, reutilitzar i reciclar), de manera que els impactes ambientals es minimitzen.

Les empreses redueixen costos i es tornen més competitives, resistents i resilients (capacitat de sobreposar se a situacions adverses), i així s’enfronten millor a les crisis. Els llocs de treball es generen a escala local i són de més qualitat. Els estalvis poden arribar en alguns casos fins al 40% 50%, segons un informe titulat Cap a l’Economia Circular: raons econmiques i comercials per a una transició econmica accelerada, elaborat el 2012 per la consultora McKinsey Company per a la fundació Ellen MacArthur. En aquest treball, s’assegura també que gran part del sector de manufactura europeu podria estalviar uns 650.000 milions d’euros i crear desenes de milers de llocs de treball d’aquí al 2025.

L’aprofitament dels residus, l’ús d’energies renovables o el disseny de productes basats en pautes sostenibles genera un sector que només a Espanya representa milers de llocs de treball locals de la també anomenada economia verda.

A escala internacional, es poden destacar diverses iniciatives. Fa uns mesos, se celebrava a Londres Resource, la primera conferncia sobre economia circular que va reunir alguns dels seus impulsors més destacats. La fundació Ellen MacArthur, a més d’estudis com l’esmentat més amunt, ha engegat el projecte MainStream juntament amb el World Economic Forum. Si s’aplica, segons els seus responsables, s’estalviaran 500 milions de dlars en materials, es crearan 100.000 llocs de treball i s’evitaran 100.000 tones de residus en cinc anys a escala global.

A Espanya, destaca la Fundació per a l’Economia Circular el president de la qual, Carlos Martínez Orgado, porta anys treballant en l’aprofitament sostenible dels residus.
air max hombre aprofitar i no llen

Nike Air Max

Nike Air Max escribió 1392 entradas

Navegación de la entrada